Persbericht Den Bosch, 24 februari 2021

Amber zet een deelauto voor je deur
Het landelijke deelautoplatform Amber is op 22 februari gestart in Den Bosch met haar nieuwe service. Gebruikers kunnen bij wijze van spreken op de hoek van elke straat een Amberauto meenemen of er achterlaten. En hij is er altijd wanneer je hem nodig hebt. De nieuwe service van Amber maakt autodelen makkelijker dan autobezit. Amber is de eerste die autodelen op deze nieuwe manier makkelijk en toegankelijk maakt.


Auto wordt gebracht
In Den Bosch brengen we de Amber auto als het kan zelfs tot je voordeur. Hans de Penning, CEO van Amber: ‘Eerst was Amber vooral voor drivers geschikt als ze of bij een specifiek bedrijf werkten dat klant bij ons was. Of als ze in de buurt van een hub woonden. Met deze service komt Amber beschikbaar voor veel meer mensen. Het is de bedoeling om de service bij succes verder uit te breiden naar andere steden waar Amber nu al veel hubs heeft. Het voordeel van een eigen auto is dat je hem kan gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Dat geeft vrijheid. Met de Amber service overtreffen we dit gevoel want de zekerheid dat de Amber auto er staat als de gebruiker ‘m nodig had, realiseerden we al. Nu brengen we de auto ook naar je toe’.


Invulling Duurzame stad
Volgens wethouder Ufuk Kâhya is het initiatief met deelauto’s van Amber een mooie aanvulling op het aanbod op het gebied van duurzame mobiliteit in Den Bosch: ‘Het gebruik van een deelauto is goed voor het milieu en het bespaart de gebruiker geld. In onze gemeente werken we toe naar schone, slimme en voor iedereen toegankelijke mobiliteit. Vervoer als dienst in plaats van bezit past hierin; het neemt minder ruimte in beslag en biedt mensen de kans om kennis te maken met duurzaam vervoer.’
Met de Amber service wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan de reductie van broeikasgassen, maar ook zorgen deelauto’s ervoor dat er minder parkeerruimte nodig is. Die ruimte kan weer mooi gebruikt worden voor groen, recreatie, fietsenstallingen etc. De BMWi3’s zelf zijn ook nog eens duurzaam geproduceerd.


Geen parkeerkosten meer
Den Bosch is de derde stad waar Amber de nieuwe service uitrolt. We brengen de Amber auto, BMWi-3, naar gebruikers en deze mogen de auto ook op iedere, willekeurige openbare parkeerplaats in Den Bosch en omstreken achterlaten. Dat betekent dus ook dat Amber drivers geen parkeerkosten hoeven te betalen.


Autodelen in opmars
Nederlanders delen steeds vaker en meer auto’s. Goed voor het milieu en je bespaart geld. Bij autodelen komt daar nog bij dat je geen parkeerplaats voor je woning hoeft te hebben, geen parkeervergunning hoeft te kopen en bovenal dat je geen maandelijkse vaste kosten hebt. Volgens de ANWB kost een gemiddelde middenklasser zo’n €600 per maand. De grootste belemmering om met een deelauto te rijden, is de angst dat de auto er niet staat als je ‘m nodig hebt. Daarom biedt Amber de 100% ritgarantie. Maak je een reservering, dan zorgt Amber dat de auto er staat. Schoon en ready to go. Met de nieuwe service in Den Bosch wordt ook de belemmering weggenomen dat je te ver moet lopen om bij de auto te komen.


Over Amber
Met de Amber app zijn gebruikers verzekerd van de 100% ritgarantie. Amber heeft een landelijke dekking en is gevestigd in Eindhoven. Er wordt samengewerkt met ruim 300 werkgevers en meer dan 11.000 gebruikers. Amber’s visie is om wereldwijd de leefbaarheid in steden en dorpen te verbeteren door het bieden van een volwaardige vervanging van de eigen auto. We zeggen niet voor niets “Amber is jouw auto”.
Lees hier meer over Amber: driveamber.com/nl/missie/
Contactpersoon Amber: Monique La Valette | 06-14233904 | Monique.La.Valette@DriveAmber.com

Category
Tags

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *