Hoe kijken de bewoners van Sparrenburg aan tegen de toekomst van hun wijk?

Hieronder vind je 9 thema’s die samen staan voor de complete Wijkvisie Sparrenburg 2030.

Veel leesplezier! En we hopen natuurlijk dat je ze van harte kan onderschrijven!

Actief Sparrenburg

Of het nu gaat om diefstal en vandalisme of om de behoefte aan gezelligheid en contact: als Sparrenburgers houden we een oogje in het zeil en letten we op elkaar.

Bereikbaar Sparrenburg

Als het gaat om de verkeersveiligheid willen we onze wijk houden zoals hij ooit is ontworpen: eerst de kinderen, dan de fietsen en dan de auto’s.                               

Duurzaam Sparrenburg

In 2030 zijn wij als bewoners eigenaren van de duurzame maatregelen die er tegen die tijd genomen zijn. Of het nu gaat om energie, isolatie, afval of recycling.

Georganiseerd Sparrenburg

De organisatie van onze wijk ziet er net zo uit als de wijk zelf: kleinschalig, makkelijkbereikbaar, toegankelijk en vooral: vriendelijk! We houden van directe contacten, korte lijntjes en informeel contact.

Groen Sparrenburg

Hoe trots kun je zijn als bewoner van Sparrenburg? Onze wijk behoort tot een van de groenste wijken van Nederland. In 2030 kent de wijk een nog grotere diversiteit aan bomen en struiken.

Kindvriendelijk Sparrenburg

Je zal maar jong zijn in Sparrenburg 2030! Of je nou van voetbal houdt, van basketbal, gymnastiek of hockey, van hardlopen of krachttraining, of je wilt géén gedoe, gewoon ergens ‘hangen’ en chillen: Sparrenburg biedt volop ruimte en mogelijkheden

Leeftijdsvriendelijk Sparrenburg

In onze wijk hoef je niet bang te zijn dat je vereenzaamt. Er zijn altijd wel mensen die ‘in’ zijn voor een praatje, boodschappen voor je willen doen of een ander klusje voor je willen opknappen.

Verzorgd Sparrenburg

We zijn zuinig op onze wijk, één van de mooiste van Nederland. Waar je ook kijkt, het groen straalt je tegemoet. In nauwe samenspraak met de gemeente onderhouden we als bewoners onze wijk.

Zorgzaam Sparrenburg

‘Ik voel me hier thuis/ dat geldt straks voor iedere bewoner van Sparrenburg. Als bewoner voel je de zorg, de aandacht en het vertrouwen van de medebewoners, waar je ook woont.